بررسی دوربین های آنالوگ
دوربین های عکاسی آنالوگ
- کاملاً مکانیکی،
- نیمه خودکار،
- کاملاً خودکار (ناوبری الکترونیکی)،
طراحی و ساخته شده است.
تاریخچه
اتاق تاریک، اولین قدم بزرگ در راه پیدایش عکاسی بود که توسط نقاشان ایتالیا یی در طی قرن شانزدهم میلادی برداشته شد. برای بدست آوردن حداکثر وضوح، تنظیم فاصله روزنه از دیواری که تصویر روی آن بازتابیده میشد، از مشکلات اصلی در این سیستم بشمار میرفت. رفع این مشکل، باعث ورود عدسی به دنیای عکس و تصویر گردید.
انواع دوربین های آنالوگ
- دوربین سوراخ سوزنی (Pin Hole)،
- دوربین تکلنزی غیربازتابی (rangefinder camera)،
- دوربین تکلنزی بازتابی (Single Lens Reflex)،
- دوربین دولنزی بازتابی (Twin-lens reflex)،
- دوربین قطع بزرگ (View Camera).
سیستم ضبط تصویر
در یک دوربین آنالوگ، فیلم حساس به نور، تصویر را ذخیره میسازد و بعد از عملیات شیمیایی برای نگهداری تصویر از آن استفاده میشود.
نگارخانه
دوربین سوراخ سوزنی | کداک رتینا ۱۹۵۷ | آساهی فلکس ۱۹۵۵ | رولی فلکس | دوربین دولنزی بازتابی (Voigtländer Brillant). | اولین دوربین تک لنزی بازتابی، کانتکس اس، تولید سال ۱۹۴۹ | نیکون اِف ۱۹۵۹، اولین دوربین ۳۵ میلیمتری با قابلیت تعویض نمایاب و لنز | دوربین 5*7 اینچ تویو. |
دوربین آنالوگ به دوربینی گفته میشود که با دست و یا دستگاه های مکانیکی خود دوربین تنظیم میشود و دارای فیلم است. ساختار دوربین های آنالوگ بر این اساس است که؛ نور از داخل لنز گذشته و پس از برخورد با یک آینه، به سوی چشم ناظر هدایت می شود. وقتی عکاس کادر مناسب و دیگر پارامترها را تنظیم کرد، دکمه شاتر را می فشارد و با این کار بخش هایی که مانع رسیدن نور به صفحه حساس می شده اند، از میان برداشته می شوند. طبیعتاً با بالا رفتن آینه، عکاس قادر به مشاهده آن چه دوربین به سوی آن نشانه رفته است، نیست. با توجه به فاصله کانونی لنز، تصویر مطلوب در نقطه ای خاص و وارونه تصویر اصلی تشکیل می شود. دوربین و فوکوسر آن نیز سبب می شوند این تصویر درست روی محل مورد نظر عکاس؛ یعنی، صفحه حساس(که در دوریبن های آنالوگ، فیلم است) تشکیل شود.
اجزای مختلف یک دوربین آنالوگ
1) لنز دوربین
2)نگه دارنده ی لنز
3)دیافراگم
4)چرخاننده ی فیلم
5)فیلم عکاسی
6)محل اتصال بند دوربین
7)شاتر
8)دکمه ی کنترل سرعت عکسبرداری
9)صفحه ی مشخصات عکس و شارژ دوربین(در دوربین هایی که باتری دارند)
10)ویزور
11)محل اتصال فلش خارجی
12)حلقه ی فوکوس
مراحل گرفته شدن یک عکس
هنگامی که فیلم داخل دوربین قرار میگیرد معمولا 2-3 تا فریم به علت در معرض نور قرار گرفتن میسوزند بنابراین بهتر است فیلم ها رو 2-3 تا جلو بزنیم. جلو زدن فیلم به این صورت است که یک دسته ی مکانیکی که در بالای دوربین قرار دارد را با چرخاندن آن تا انتها، میله ی چرخاننده ی فیلم می چرخد و فیلم یک فریم کامل جلو میرود! معمولا برای اولین استفاده از فیلم باید 2-3 بار این حرکت رو تکرار کرد.
دقت کنید وقتی یک فریم رو کامل جلو میبرید تا اینکه یک بار شاتر فشرده نشود (در واقع عکسی گرفته نشود) نمیتوان دسته ی چرخاننده ی فیلم را حرکت داد. از روش معکوس این حرکت (چرخاندن فیلم در خلاف جهت) هم میتوان برای تکنیک هایی مانند مولتی اکسپوز استفاده کرد.و هم با فشردن دکمه ی آزاد کننده ی فیلم، برای جمع کردن کامل فیلم برای ظهور عکس. (جزئیات در برخی دوربین ها کمی متفاوت است) بعد از اینکه یک فریم آماده ی عکس گرفتن شد و پس از انتخاب کادر مناسب و تنظیم دیافراگم مناسب با توجه به حساسیت فیلم مورد استفاده قرار گرفته و فوکوس صحیح دکمه ی شاتر را فشار میدهیم.
آینه بالا می رود و پرده ی شاتر هم بالا میرود. (در دوربین های آنالوگ برخی پرده ها یک تکه هستند و برخی 3 تکه که پرده های 3 تکه طبیعتا خیلی بهتر هستند) نور وارد شده به لنز در برخورد به نگاتیو به مواد شیمیایی ای که روی فیلم پوشونده شده برخورد میکند این نور در واقع انرژی فعال سازی یک واکنش شیمیایی است. این مواد شیمیایی با توجه به شدت و رنگ نور (طول موج) واکنش شیمیایی انجام می دهند که بعدا در ظهور عکس، ظاهر کننده این مواد شیمیایی که واکنش های مختلف دادند رو از هم تفکیک کرده و هر فراورده روی صفحه ی فیلم رو به صورت رنگ های نگاتیو (منفی نور های عکس) در می آورد.
یکی از مزیت های دوربین آنالوگ نشان دادن خیلی خوب و واقعی رنگ است. اما اگر به یک نقطه نور زیاد برسد (در واقع اور اکسپوز بشود) آن قسمت کاملا سفید خواهد شد.سپس فیلم ظاهر شده اسکن و اینورت می شود و عکس قابلیت چاپ پیدا می کند. حساسیت فیلم های مورد استفاده قرار گرفته به مواد شیمیایی موجود در اون وابسته است.
فیلم های سیاه سفید از حساسیت 100 تا 3200 یا حتی 6400 برخوردارند اما فیلم های رنگی معمولا دارای حساسیت های 100 و 200 و 400 هستند. هرچه حساسیت بیشتر باشد ذرات شیمیایی روی صفحه فیلم بزرگتر هستندکه این باعث پایین آمدن کیفیت عکس خواهد شد ولی فقط در چاپ به ابعاد خیلی بزرگ این افت کیفیت احساس میشود.
مزایای عکاسی آنالوگ
۱- مصرف باطری به مراتب کمتر نسبت به عکاسی دیجیتال و عدم احتمال ایجاد مشکل در کار عکاسی های طولانی مدت به علت تمام شدن باطری
۲- عدم وجود نویز در نوردهی های طولانی مدت
۳- عدم وابستگی کیفیت عکس به نوع دوربین.البته به لنز بستگی دارد ولی به بدنه دوربین خیلی وابسته نیست و کیفیت عکس به نوع فیلم مورد استفاده بستگی دارد.
۴- بیشتر بودن دامنه دینامیکی فیلم نسبت به سنسور دیجیتال
۵- ارزان تر بودن دوربین های فیلمی
۶- امکان استفاده از فیلم های مختلف در یک دوربین ( مثل حساس به مادن قرمز و … )
۷- دوربین های فیلمی نسبت به دیجیتال ها در برابر آسیب ها حساسیت کمتری دارند.ضربه٬ گرد و غبار٬ رطوبت و …
۸- امکان خرابی کمتری دارند و در شرایط بحرانی قابل اطمینان تر هستند.
مزایای دوربین های عکاسی دیجیتالی:
1- مرور فوری عکس ، بدون این که عکاس منتظر شود که عکس ظاهر شود. اگر مشکلی در عکس باشد ، عکاس میتواند مشکل را فورا تصحیح کند و عکس دیگری بگیرد.
2- فقط عکس های خوب چاپ میشود، در نتیجه کاربر میتواند تعداد زیادی عکس با اختلافات جزئی و تنظیمات مختلف از یک صحنه بگیرد و بعد بهترین ان را انتخاب و چاپ کند.
3- اگر شخص رایانه داشته باشد ، ذخیره دائم عکسها ارزانتر از فیلم از کار در می اید.
4- عکس ها را میتوان از یک جایی به جای دیگر کپی کرد بدون اینکه کیفیت ان کاهش یابد.
5- هر کس میتواند با داشتن رایانه و یک پرینتر معمولی ، عکس های خودش را چاپ کند. تازه با استفاده از پرینت های مخصوص دوربین ها ، به رایانه هم نیازی نیست و دوربین را میتوان مستقیما به پرینتر وصل کرد.
6- دوربین های دیجیتال میتوانند کوچکتر از دوربین های انالوگ با همان کیفیت عکس ، ساخته شوند.
7- قابلیت استفاده کردن داده هایی مثل زمان و تاریخ عکاسی، مدل دوربین، سرعت شاتر، سرعت فیلم و دیگر موارد به فایل عکس مورد نظر، در حالی که این قابلیت در فیلم های عکاسی فقط به چاپ تاریخ روی عکس ها محدود میشود.
8- در دوربین های دیجیتال از خیلی افکت های تصویری میتوان استفاده کرد که در دوربین های فیلمی امکان ندارد.
9- قابلیت گرفتن صدها عکس بدون این که نیازی به تغییر چیزی باشد. در حالی که در دوربین های فیلمی بعد از 24 یا 36 عکس باید فیلم را عوض کرد.
10- خیلی از دوربین های دیجیتال،خروجی AV دارند که نشان دادن عکس ها را به دیگران در تلویزیون ممکن میسازد.
11- عکاسی دیجیتال این امکان را فراهم میکند که شما تنظیمات مختلف دوربین و سبکهای مختلف عکاسی را تجزیه کنید و تکنیک عکاسی تان را بهبود بخشید ، بدون این که لازم باشد هزینه زیادی بدهید از نظر زمان و از نظر وقت و انرژی.
12- ابزار ضد تکان دوربین های دیجیتال ، گرفتن عکس های ترو تمیز با دوربین را روی دست ممکن میکند در حالی که قبلا حتما نیاز به سه پایه بود.
13- دیگر هر کس یک تاریک خانه ، خانگی دارد و میتواند با رایانه و نرم افزار تغییرات لازم را در عکس ها بدهد.
14- مقادیر ISO را به راحتی میتوان در وسط عکس تغییر داد. مثلا وقتی هوا افتابی است ولی یکدفعه ابری میشود ، قبلا لازم بود که فیلم را دربیاورید و فیلم جدید با مقدار ISO مناسب را داخل دوربین بگذارید ولی با دوربین دیجیتال این تغییرات فقط با فشار چند دگمه انجام میشود.
15- برای فرستادن عکسها به داخل رایانه ، دیگر نیازی به اسکنر نیست.
ویژگی های منفی دوربین دیجیتال نسبت به دوربین آنالوگ :
1- مصرف انرژی باطری های دوربین های دیجیتال نسبت به دوربین های فیلم دار خیلی بیشتر است در نتیجه ممکن است وسط عکاسی یک دفعه با دوربین خاموش مواجه شویم.
2- استناد عکس های دیجیتال نسبت به عکس های فیلمی کمتر است چون میشود در انها دستکاری کرد البته بعضی از تولید کنندگان تلاش میکنند به روشهایی برای تشخیص عکس های دستکاری شده برسند تا این ضعف را جبران کنند.
3- سنسورهای دیجیتال اغلب دامنه دینامیکی کمتری نسبت به فیلم چاپی رنگی دارند البته تعدادی از سنسور های CCD جدیدتر مثل FUJIS SUPER CCD که دیودها با حساسیت های مختلف را با هم ترکیب کرده اند برای حل این مشکل به میدان امده اند.
4- در بعضی از عکس های دیجیتالی نویز تصویری چند رنگ قابل مشاهده است.
5- ویرایش و پردازش فایل های RAW ( فایلهای حرفه ای عکاسی ) خیلی طول می کشد.
6- برای عکاسی در محل های پرت و دور افتاده عکاس باید کلی باطری با خودش حمل کند که وزن بار عکاس را افزایش میدهد و کار را برای او سخت تر میکند.
دلایل استفاده از دوربین آنالوگ توسط کاربران امروزی
۱ . فیلم همچنان خوب است
همه ما کمابیش شانس آن را داشتهایم که دوره عکاسی فیلم را تجربه کنیم. عکسهای خانوادگی ما شامل سفرها و گردش ها و جشنهای خانوادگی همگی با دوربینهای آنالوگ و فیلم عکاسی شدهاند. اما همچنان که آلبوم عکسهای آ سالها را نگاه میکنیم، متوجه کیفیت بارز و خوب عکسها میشویم. همچنان عکسها آنقدر کیفیت دارند که با عکسهای بهترین دوربینهای دیجیتال امروز برابری کنند.
امروزه با وجود اینکه ما عکسهای زیادی چه با دوربین و چه با اسمارتفون خود ثبت میکنیم، اما تقریباً آلبومی برای نگهداری آنها نداریم. به همین دلیل یکی از دغدغههای ما نگهداری و ساماندهی عکسها است. با این حال هیچ وقت این اتفاق نمیافتد. اما در گذشته اینطور نبود و با گرفتن عکس، پس از چاپ عکسها به صورت منظم به آلبوم عکس منتقل میشدند. همچنان که ما امروز از دوره فیلم عکس بیشتری میبینیم.
۲ . «داینامیک رنج» فیلم بیشتر است
اشتباه نکنید، تکنیک عکس «HDR» مدتها است که در عکاسی وجود دارد، اما در عکاسی دیجیتال مدت کوتاهی است که باب شدهاست. در عکاسی دیجیتال به دلیل محدودیتهای موجود، برای رسیدن به یک عکس HDR معقول باید از یک صحنه ۳ عکس با نوردهیهای متفاوت ثبت کرد. اما عکسی که با فیلم ثبت شدهباشد، آنقدر داینامیک رنج بالایی دارد که به تنهایی میتوان آن را به عکس HDR تبدیل کرد.
یک فیلم سیاه و سفید بیشتر از ۶ پله در تاریکی و ۶ پله در روشنایی داینامیک رنج دارد. همچنین یک فیلم رنگی به راحتی در دو پله از هر سمت روشنایی و تاریکی قابلیت بازگشت با جزئیات دارد. علاوه بر اینها یک عکس فیلم بسیار به آنچه که ما با چشم خود میبینیم نزدیکتر است.
۳ . فیلم باعث آرامش میشود
وقتی با عکاسی دیجیتال طرف هستیم، از یک سوژه دهها عکس با ترکیببندیهای مختلف ثبت میکنیم. با این وجود باز هم دقت کافی در ثبت عکس نکرده و بسیاری از مشکلات عکس را به فتوشاپ میسپاریم.
اما در عکاسی فیلم اینگونه نیست. باید با حوصله ترکیببندی کرده و بهترین نورسنجی را انجام دهیم. با دقت فراوان و آرامش از یک سوژه تنها یک عکس ثبت میکنیم. این دقت و حصله باعث ایجاد آرامش در عکاس میشود.
۴ . فیلم امنیت بیشتری دارد
قدیمیترین عکس دیجیتالی که دارید متعلق به چه زمانیاست؟ آن را در کجا ذخیره کردهاید؟ با وجود پیشرفت بسیار زیاد فناوری، اما همچنان باید گفت که عکسهای دیجیتال امنیت لازم را ندارند. آنها تنها چند فایل کامپیوتری هستند که با یک اتفاق ساده امکان از بین رفتن و یا آسیب دیدن آنها وجود دارد. حتی نظریهای وجود دارد که ممکن است قرن حاضر به قرن فراموش شده تبدیل شود.
در مورد فیلم قضیه کاملاً متفاوت است. به صورت اولیه عکسها چاپ میشوند و همیشه نسخه واقعی از آنها وجود دارد. علاوه بر این نگاتیو عکسها نیز آرشیو میشوند و میتوانند دوباره چاپ شوند. همانطور که میدانید درحال حاضر هر نگاتیوی که از گذشته پیدا شود به راحتی قابل چاپ و حتی ترمیم است. مثال آن عکسهایی است که از بیش از ۱۰۰ پیش کشف میشوند و به راحتی و با کیفیت بالا چاپ میشوند.
۵ . فرآیند ظهور و چاپ در فیلم بسیار لذت بخش است
یکی از جوابهایی که برخی از عکاسان به ما دادند، دلبستگی آنها به فرآیند ظهور فیلم و چاپ عکس بود. در عکاسی دیجیتال به محض گرفتن عکس میتوانید نتیجه کار را ببینید. اما در فیلم این پروسه کاملاً متفاوت است.
پس از ثبت عکس باید آن را ظهور کرد. مراحل ظهور فیلم و استفاده از داروهای مختلف برای بسیاری از عکاسان بسیار دلپذیر و آرامبخش است. پس از طری مراحل ظهور با مرحله چاپ طرف هستیم که در آنجا به مرور عکس در مقابل عکاس شکل میگیرد و این دلچسبترین لحظه کار است. لحظهای که نتیجه کار دیده میشود.
۶ . نیازی به برق ندارید
تصور کنید دنیا به پایان خود رسیدهاست و شرایط طوری است که برقی برای استفاده وجود ندارد؛ چگونه باطری دوربین خود را شارژ خواهید کرد؟ خارج از شوخی، باید اذعان کرد که بشر امروز به شکل کامل وابسته به انرژی برق است و اگر در شرایطی قرار بگیرد که برق در دسترس نباشد، عملاً از زندگی ساقط میشود. در مورد عکاسی دیجیتال هم این قضیه صدق میکند و به محض نبود برق، عملاً عکاسی هم تعطیل است.
فرآیند عکاسی با فیلم از ابتدا تا انتها هیچ وابستگیای به برق ندارد. تمام اتفاقاتی که بر روی فیلم میافتد یک فرآیند شیمیایی است که در واکنش به نور اتفاق میافتد. از اینرو در هر شرایطی امکان عکاسی وجود دارد.
۷ . فیلم «چشم نواز» تر است
حتی اگر طرفدار این نظریه هم نباشید، حتماً قبول دارید که فیلم رنگ و حسی متفاوت از عکس دیجیتال دارد. درحال حاضر فیلترهای مختلفی بر روی نرمافزارهای مختلف برای اعمال بر روی عکسهای دیجیتال وجود دارد تا آنها را به فیلم شبیه کند. اما واقعیت این است که با وجود نتایج خوب، همچنان فیلم حسی متفاوت دارد که با دیجیتال قابل دستیابی نیست.
دلیل همه اینها فرآیند کاملاً متفاوت فیلم و دیجیتال در ثبت یک عکس است. بسیاری اعتقاد دارند که این چشمنواز تر بودن فیلم، به دلیل شبیهت بودن آن به آنچیزی است که با چشم خود میبینیم.
۸ . عکس دیجیتال واقعیت جعلی است
همانطور که میدانید یک عکس دیجیتال از مجموعهای از پیکسلها تشکیل میشود. این پیکسلها به خودی خود هویتی ندارند و تنها نمایش دهنده یک رنگ هستند. از این رو بسیاری بر این باورند که عکس دیجیتال تنها یک واقعیت جعلی هستند و به همین دلیل آنها را رد میکنند.
در فیلم قضیه متفاوت است. هر فیلم تشکیل شده از بلورهای ریزی است که در اندازههای متفاوت و به شکلی نامنظم بر روی سطح فیلم قرار گرفتهاند. حتی اگر با یک میکروسکوپ هم سطح یک فیلم را نگاه کنید، باز هم به یک شمای کلی از تصویر میرسید، اما در عهکس دیجیتال تنها با چند موزاییک طرف خواهید شد.
۹ . دوربینهای فیلم ارزانتر هستند
در حال حاضر اگر بخواهید جدیدترین دوربینهای دیجیتال DSLR را بخرید باید بیش از ۳ هزار دلار هزینه کنید و این مبلغ تنها برای بدنه آنها است. هزینه دیگری هم باید برای خرید لنز در نظر بگیرید. حتی دوربینهای حد متوسط و یا دست دومها هم گران هستند.
دوربینهای فیلم اما در بهترین کیفیتشان با کمترین قیمت قابل خرید هستند. هزینهای که برای خرید بهترین دوربین فیلم خواهید کرد کمتر از یک دهم خرید بهترین دوربین DSLR است.
۱۰ . برای متفاوت بودن
در حال حاضر روزانه میلیونها عکس در شبکههای اجتماعی و وبسایتها منتشر میشود. گرفتن عکسی که از میان این همه عکس قابل توجه باشد نیازمند منحصر بفرد بودن و تفاوت است. یکی از راههای ایجاد تفاوت در عکس، ثبت آنها با فیلم است.
علاوه بر تفاوتی که بین دیجیتال و فیلم وجود دارد، گرفتن عکس با دوربینهای فیلم خاص نیز میتواند خلاقیتهای ویژهای برای شما به وجود بیاورد. دوربینهایی که هیچ کس کار با آنها را حتی بلد هم نیست.
۱۱ . به خاطر ایرادهایش
در حال حاضر جنبشی در میان برخی از عکاسان به وجود آمده است که با استفاده از ایرادهای دوربینهای فیلم ارزان قیمت، اثر هنری خلق میکنند. به عنوان مثال محصول مورد علاقه آها دوربینهای فیلم یکبار مصرف هستند که به دلیل مشکلات عدیدهشان، نتیجه متفاوت و گاهی بسیار جذاب ارائه میکنند.
۱۲ . به دلیل مرموز بودن فیلم
وقتی عکس دیجیتال میگیرید، به محض ثبت عکس آن را در نمایشگر دوربین میبینید. اما یکی از جذابیتهای عکاسی فیلم، در نداشتن همین قابلیت است.وقتی با فیلم عکس ثبت میکنید باید صبر کنید تا فیلم ظهور شود و چاپ شود تا نتیجه کار مشخص شود.
تصور کنید در مسافرت هستید. باید صبر کنید تا از مسافرت برگردید و فیلم خود را به عکاسی بدهید و بعد از آن هم مدتی صبر کنید تا عکاسی عکسهای چاپ شده شما را تحویل دهد. این فاصله و نهایتاً دیدن نتیجه کار بسیار جذاب و دلچسب است که گاهی شما را شگفت زده میکند.
منابع
2. http://forum.avastarco.com
3. http://www.kingit.ir
4. http://farnet.ir
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.